5, 6 μέρες  οδικώς Κότορ-Μπούτβα –Σπλιτ –Τρογκίρ–Μοσταρ-Καταράκτες-Κράβιτσε 

5 days 4 night

Το Ντουμπρόβνικ βρίσκετε στα παράλια της Κροατίας και έχει χαρακτηριστεί ως «το διαμάντι της Αδριατικής» και όχι άδικα! Τα τελευταία χρόνια, εκατομμύρια τουρίστες έρχονται από όλο τον κόσμο για να θαυμάσουν το μοναδικό τοπίο και τα την παλιά πόλη που περικλείεται από τα τεράστια τείχη της!

5, 6 μέρες  οδικώς  – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΣΠΛΙΤ – ΤΡΟΓΚΙΤ –  ΜΟΣΤΑΡ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΚΡΑΒΙΤΣΕ   

Αναχώρηση 15-19  Ιουνίου 2019

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΠΟΥΝΤΒΑ   580 χιλ.}

Συγκέντρωση το πρωί  06:00 και αναχώρηση για την Μπούντβα με τη μοναδική αρχιτεκτονική, τα δύο χιλιάδων χρόνων στενά δρομάκια και τα όμορφα μικρά καταστήματα. Mε ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό ,  και περνώντας  συνοριακούς σταθμούς Ελλάδος ,  Αλβανίας  και Μαυροβουνίου , άφιξη στο μοναδικό θέρετρο της Μπούτβα .  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , δείπνο και χρόνος ελεύθερος στη μαρίνα της Μπούντβα όπου βρίσκεται και η παλιά πόλη.

2η ημέρα Μπούντβα – Κότορ – Μπούντβα (Ξενάγηση)  { 80 χιλ }

Πρωινό . Αναχώρηση για το μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Ο κόλπος του Κότορ που είναι το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco. Θα περιηγηθούμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και στον ναό του Αγίου Νικολάου. Έπειτα επιστροφή στην Μπούντβα. Εκεί θα ξεκινήσουμε από την ομώνυμη μαρίνα που βρίσκονται δεμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Η μαρίνα είναι βόρεια της παλαιάς πόλης και από εκεί ξεκινά και πεζόδρομος περιπάτου, Σλοβένσκα  Ομπάλα. Από εκεί θα περάσουμε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της παλαιάς πόλης, πάνω στα ερείπια παλιών οχυρώσεων. Το φρούριο που άλλαξε σχήμα και μέγεθος πολλές φορές, στεγάζει τώρα το θέατρο της Μπούντβα.

3η ημέρα Μπούντβα – Ντουμπρόβνικ (Ξενάγηση) – ΝΕΟΥΜ  { 168 χιλ }

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη του Ντουμπρόβνικ που φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη. Βρίσκεται υπό την προστασία της Unesco και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου, με τον μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Τέλος  θα επισκεφτούμε σημεία που γυρίστηκε η πολύ επιτυχημένη σειρά Games of Thrones . Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό . Αργά το απόγευμα αναχώρηση για το τουριστικό θέρετρο Νέουμ  . Άφιξη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο . Στη συνέχεια ελεύθεροι στη τουριστική παραλία της πόλης  .

4η ημέρα Νέουμ  – Σπλιτ – Τρογκίρ  { 165 x 2 = 330 }

Πρόγευμα και αναχώρηση για το μεσαιωνικό Τρογκίρ (πόλη- νησί ), που έχει χαρακτηριστεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και ενώνεται με την ξηρά με μία ωραία γέφυρα. Διαθέτει πλούσια ιστορία και θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το Σπλιτ, το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Δαλματίας. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη, θα επισκεφθούμε το περίφημο ανάκτορο σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, το οποίο είναι το σημαντικότερο και καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό κτίριο στην Κροατία. Θα έχουμε, επίσης, την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό, το γοτθικό Δημαρχείο και τον αναγεννησιακό Πύργο του Ρολογιού. Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διάσημη Ρίβα, για καφέ ή γεύμα.  Το απόγευμα αναχώρηση για την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .

5η ημέρα Νέουμ  -Μόσταρ  – Καταρράκτες  Kravica  {196 χιλ }

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη που μας θυμίζει  πόσο κοντά στην κεντρική Ευρώπη έφτασε η Οθωμανική Αυτοκρατορία το περίφημο Μόσταρ, την πόλη που έμβλημά της έχει το μεγαλύτερο τοξωτό γεφύρι, κατασκευασμένο έπειτα από εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Μια πόλη , με έντονα τα σημάδια του πολέμου που στιγμάτισε τη χώρα αυτή, στο τέλος του 20ου αιώνα . Το Μόσταρ της Βοσνίας , δίνει στον επισκέπτη να αντιληφθεί τις διαφορές που χώριζαν αυτά τα κράτη , όταν απάρτιζαν την ενιαία Γιουγκοσλαβία. Αφήνοντας πίσω , τις επιρροές των Φράγκων και των Ενετών , έρχεται σε επαφή με τα ίχνη των Οθωμανών , που τόσο έντονα διαφαίνονται στα σοκάκια της πόλης , στα παζάρια της , στα χαμάμ και στις ανατολίτικες οσμές της. Μια αίσθηση διαφορετική, με την Ανατολή και τη Δύση χαραγμένες στις όχθες του ποταμού Νερέτβα.  Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και αναχώρηση για τους καταρράκτες Kravica . Σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον με εστιατόρια και καφετέριες θα απολαύσουμε ένα πανέμορφο θέαμα . Στη συνέχεια  επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας

6η μέρα : ΝΕΟΥΜ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ { 765 }

Πρωινό και αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής . Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό άφιξη στη Θεσσαλονίκη πολύ αργά το βράδυ .

 

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΣΠΛΙΤ – ΤΡΟΓΚΙΤ 5 ΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις Ξενοδοχεία Διατροφή Τιμή Παιδί 2-12 Παρατηρήσεις
15 Ιουνίου Hotel  Sunce 4*

Νέουμ

ημιδιατροφή 265 € 120 €  
Hotel Sato 4*  Μπούτβα – Sutomore ημιδιατροφή
ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΣΠΛΙΤ – ΤΡΟΓΚΙΤ – ΜΟΣΤΑΡ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΚΡΑΒΙΤΣΕ 6 ΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις Ξενοδοχεία Διατροφή Τιμή Παιδί 2-12 Παρατηρήσεις
15 Ιουνίου Hotel  Sunce 4*

Νέουμ

ημιδιατροφή 315 € 150 €  
Hotel Sato 4*  Μπούτβα – Sutomore ημιδιατροφή

Η ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

 Μετακινήσεις- περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο

 Διαμονή στη Μπούτβα , περιοχή Sutomore , στο Hotel Sato  4*

 Διαμονή στο Ντουμπρόβνικ , περιοχή Νέουμ στο Hotel Sunce 4*

 Πρωινό μπουφέ καθημερινά

 Δείπνο σε μπουφέ καθημερινά ( 5 ή 4 δείπνα )

 Συνοδός του γραφείου μας καθ΄όλη την διάρκεια της εκδρομής

 Επίσημος τοπικός ξεναγός ( στο Ντουμπρόβνικ και Σπλίτ )

 Ασφάλιση αστικής ευθύνης.

 ΦΠΑ

Η ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

 Εισόδους Πάρκων, Θεαμάτων, Μουσείων, Αρχ. Χώρων

 Επιπλέον γεύματα, διασκεδάσεις, ποτά και φιλοδωρήματα

 Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα της εκδρομής

 Δημοτικοί Φόροι ξενοδοχείων & check points  =  5 μέρες 15€,   6 μέρες  18€

[ninja_form id=49]

Online Κρaτηση

Deals & discount

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat.